• Reklama

  • Reklama

Sdílej:

Antipich na duše

Správný název bohužel neznám, ale slovo „antipich“ perfektně vystihuje jeho funkci. V originále je to sprej který se prodává na benzínových pumpách, který si nastříkáte do pneumatiky a on zalepí dírky. Používá se buď při píchnutí a nebo jako prevence proti píchnutí.

No a proč to vlastně píšu? Páč jednou dávno někdo na JawaMania.info mluvil o tom že v dobách socialismu se v JZD lilo do duší u traktorů kravské mléko které fungovalo podobně jako antipich. Někdo další namítl že mléko se v duši zkazí a hrozně smrdí a že on by raději vyzkoušel nějaké lepidlo. No a bylo to tu. Rozhodl jsem se to vyzkoušet.

Měl jsem doma starou zpuchřelou duši z kola. Ta se jevila jako výborný pokusný králík. Smíchlal jsme disperzní lepidlo Herkules s vodou v poměru 1:1. Z duše jsem vyšrouboval ventilek, injekční stříkačkou bez jehly jsem nalil do duše asi 1 deci téhle směsi, zašrouboval jsem ventilek a napumpoval. Duší jsem zatočil a zaklepal aby se v ní směs rozlila. Pak jsem vzal špendlík a udělal do duše dírku. Chvíli s ní blbnul aby se hýbala. Z dírky nejprve lezly bílé lepivé bublinky, ale do 2 minut přestaly. To vypadalo velice dobře. Popadl jsem špendlík a nadělal do duše dalších přesně 19 dírek (některé hodně velké). Zase jsem s ní blbnul a pak jí chvíli nechal být. Za půl hodinky jsem dofouknul zpátky tlak který utekl a duše už neutíkala. Všechny dírky byly zalepeny a držely. Asi za týden jsem utrhl ventilek na mém kole, namontoval jsem teda tuhle pochybnou pokusnou duši a drží tam už přes rok.

Takže ještě jednou:

Herkules + voda v poměru 1:1, nalét do pneumatik a nafoukat. Já to mám nalité jako prevenci ve všech pneumatikách na byciklech i na motorkách.

 

autor: Wiku